مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه
آب مادهای فراوان در کره زمین است. به شکلهای مختلفی همچون دریا، باران، رودخانه و … دیده میشود. آب در چرخه خود، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد، انسانها از آب آشامیدنی استفاده میکنند یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد. مجموعه عملیاتی که به منظور آماده کردن آب برای مصارف مورد نظر اجرا می گردد، «تصفیه آب» و مجموعه تأسیسات و تجهیزاتی که عملیات تصفیه آب را در بر می گیرد «تصفیهخانه» نامیده میشود.
بنابراین برای تهیه آبی مناسب برای شرب و مصارف عمومی شهری یک رشته عملیات در تصفیهخانه آب به اجرا گذارده میشود تا آب دریافتی از منابع آب را با کیفیتی قابل قبول در چهارچوب استاندارد «آب آشامیدنی» تحویل نماید.آب آشامیدنی استاندارد به طور کلی آبی است که بیرنگ، بیبو و با طعم مطبوع و گوارا که مصرف آن حتی در دراز مدت هم به لحاظ عاری بودن از مواد مضر، ضرری برای سلامتی مصرف کننده نداشته و خسارتی به تجهیزات انتقال، توزیع و مصرف وارد نیاورد.عملیاتی که در تصفیهخانه آب آشامیدنی در رابطه با تصحیح کیفیت آب اجرا میشود بستگی به کیفیت آب منابعی دارد که برای تأمین آب آشامیدنی در نظر گرفته میشود و طرح تأسیسات تصفیهخانه نیز با در نظر گرفتن اینکه آب تصفیه شده برای چه مصرفی در نظر گرفته خواهد شد پیشبینی میشود.
منابع آب که به منظور تأمین آب آشامیدنی و مصرف عمومی به کار گرفته میشوند، شامل؛
منابع آبهای سطحی؛ دریاها و دریاچهها، آبگیرها و برکهها، رودخانهها و جویبارها
منابع آبها زیرزمینی؛ چاهها، قنوات و چشمهها، است.
که در بعضی از تأسیسات تصفیه آب از یک یا چند منبع مختلف آب دریافت و تصفیه میشود. به هر حال اقداماتی که در زمینه تصفیه آب منظور خواهد شد، آب دریافتی را به آب آشامیدنی تبدیل خواهد کرد و به همین جهت مطالعه کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی منابع مورد نظر تأمین آب آشامیدنی برای ایجاد یک سیستم تصفیه آب و توزیع آب سالم ضرورت پیدا میکند.