تغییر احتمالی طعم و رنگ آب خروجی دستگاه تصفیه آب
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعد از کلی تحقیق و پیدا کردن یک دستگاه تصفیه آب مناسب، و پس از نصب آن، با آب تصفیه شده تلخ مزه ، شیری رنگ ، دارای کف و لایه چربی مواجه شده باشید. همه این نشانه ها زمانی اتفاق می افتد که شما یک دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس ( RO ) خریداری کرده باشد. ( دستگاه های تصفیه آب با سیستم RO دستگاه هایی هستند با تجهیزاتی همچون پمپ و مخزن. ) این دستگاه ها دارای دقت فوق العاده بالایی هستند و در حالی که انتظار تولید آب تصفیه شده شفاف و بدون طعم و بو را داشته اید، در شروع کار، بلعکس آن را تجربه می کنید. باید گفت جای نگرانی نیست، همه این موارد بعد از چند روز اول برطرف شده و قابل کنترل هستند. این موارد نشانه دقت بالای دستگاه و عملکرد صحیح قطعات آن است. در اینجا به بررسی علل این موارد و راه های برطرف کردن آنها می پردازیم.
مزه تلخ : وقتی میزان املاح ، کانی ها ، مواد آلی و دیگر نا خالصی های آب به مقدار زیاد کاهش یابد، آب کمی مزه تلخی به خود می گیرد، معمولا این موضوع زمانی اتفاق می افتد که TDS ( کل مواد جامد محلول ) آب به کمتر از 50PPM برسد. وقتی TDS آب به این مقدار کم می رسد نشان دهنده آن است که دقت حذف نا خالصی های دستگاه بالا است. در دستگاه های تصفیه آب شرب خانگی فقط در سیستم های RO این اتفاق می افتد، چون توسط غشاهای نیمه تراوا قادر به کاستن سختی و سنگینی آب هستند. پارامتر TDS به راحتی قابل کنترل است. برای کنترل آن در دستگاه های تصفیه آب WaterPro و اکثر برند های دیگر قطعه ای بنام شیر میکسر یا شیر تنظیم TDS پیش بینی شده است. در روز های اول نصب دستگاه تصفیه آب و هر زمان که فیلتر ممبران دستگاه عوض شود ممکن است به دلیل نو بودن فیلتر ممبران TDS آب به شدت افت کرده و به زیر 50PPM برسد. برای افزودن آن باید کمی شیر تنظیم TDS را باز کنیم. [ راهنمای تنظیم TDS آب ] البته استفاده از فیلتر مینرال و فیلتر قلیایی هم کمی به افزودن TDS کمک می کند. و برای کسانی که نمی خواهند با میکس کردن آب TDS را بالا ببرند کمی کمک می کند.
شیری رنگ : در روزهای اول نصب دستگاه و هر بار تعویض فیلتر، آب کمی شیری رنگ به نظر می رسد که اکثرا به اشتباه آب تصفیه شده را حاوی ذرات کلر فراوان می دانند. در صورتی که این ذرات حباب های بسیار کوچکی هستند که به مقدار زیاد در آب تجمع کرده و رنگ شیری به آن می دهند. و حباب در آب نمی تواند مضر باشد. به نظر می رسد دلیل بوجود آمدن این حباب ها وجود اکسیژن در فیلتر ها است که به مرور طی چند روز تخلیه می شود.
دارای کف : اگر آب تصفیه شده را در یک لیوان شیشه ای چند دقیقه نگه داریم، با کمی دقت متوجه می شویم که حباب های فوق الذکر به دلیل سبک بودن به سطح آب حرکت می کنند، که این خود دلیلی برای حباب بودن ذرات ریز داخل آب است. تجمع این حباب ها در سطح آب حالتی کف مانند را تشکیل می دهد. این موضوع هم حدودا پس از یک هفته برطرف می شود.
لایه چربی : باز در روزهای اول نصب دستگاه امکان دارد لایه بسیار نازکی از چربی روی سطح آب تصفیه شده دیده شود، این چربی ناشی از روغن خوراکی است که هنگام مونتاژ دستگاه به اورینگ ها یا واشر های آن جهت آبندی بهتر زده شده است. این چربی های اضافی با مصرف آب به همراه آن شسته شده و پس از حدود یک هفته برطرف می شوند.
مطالب فوق منبع خاصی نداشته و بصورت تجربی کسب شده است. بهتر است در صورت مواجه شدن با موارد فوق،با توجه به قیمت دستگاه تصفیه آب مسئله را با فروشنده در میان گذاشته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.